onsdag 2. juli 2014

Ti forbannelser på en onsdag*

1. Jeg forbanner candy- crush- invitasjoner. Jeg har ingen intensjon om noensinne å spille candy- crush. Aldri. Ikke fordi jeg mener det er idiotisk eller dumt, men jeg har rett og slett andre ting jeg heller gjør.

2. Jeg forbanner oppsummeringsoppgaver i lærebøker. Det eneste de kan, er å gi læreren et kvarter til å summe seg og gå rundt i klasserommet og være verdensmester. "Hvorfor skrev Ludvig Holberg en reiseroman?". -Let i teksten, og du skal finne svaret.

3. Jeg forbanner alle som mener lærere syter. Bli lærer sjøl da, vel! Det er kjempeenkelt, og du kan dyrke latskapen i ukevis hvert år. Ingen bekymringer, bare dukk opp i klasserommet og si kloke ting, så kommer norsk skole til å heve seg til uante høyder. Grunnen til at vi scorer så dårlig på Pisa- resultater er at lærerkorpset er udugelige døgenikter som skulle vært sperra inne.

4. Jeg forbanner rotet på soverommet.

5. Jeg forbanner at døgnet bare har 24 timer, og at jeg må sove minst sju av dem.

6. Jeg forbanner den norske regjeringa, som mener fedrekvoten er et innhogg i familiens frihet til å  velge.

7. Jeg forbanner KS.

8. Jeg forbanner norsk litterær offentlighet de siste tre hundre åra for å ha vært så seige og sjølgode at det har gått ut over samsvaret med litterær offentlighet i Europa. Dersom de hadde fulgt litt mer med, hadde jeg sluppet å skrive at i Frankrike og Tyskland og England hadde dikterne holdt på slik i en mannsalder allerede. Heia Welhaven, hadde jeg nær sagt.

9. Jeg forbanner snegler som tror at de ustraffa kan forsyne seg av alt fra urter til liljer.

10. Jeg forbanner det faktum at jeg ikke allerede har tatt oppvaska, slik at jeg straks og med en gang kunne kommet ut i sola og blitt blid.

Det var alt.

*Alle forbannelsene hadde fortjent egne innlegg i en mindre trolsk stil. Vi får se da, vet du.

2 kommentarer:

  1. Og tidens elv, da? Forbanner du ikke den?

    SvarSlett
  2. Tidens elv! Selvsagt! Hvordan kunne jeg glemme å forbanne tidens elv? Ja ja. Petterson har jo allerede tatt seg av den biffen.

    SvarSlett

Post masteroppgave syndrom*

Våren 2016 fikk jeg den lykkelige beskjed at jeg var innvilget 75% permisjon med lønn i to hele år, for å heve kompetansen min. To år er gåt...